Ágyas pálinkák - Likőrök és gyógykeserűk

Szerző(k), szerkesztő(k): Walter Gaigg

Hazai gyógynövényekből, virágokból, bo¬gyós és egyéb gyümölcsökből minden komolyabb ráfordítás nélkül készíthetők ízletes ágyas pálinkák, likőrök és borok. E könyv pontos útmutatásai és az ízesítőül ajánlott növények felhasználhatóságához összeállított táblázatos naptár segítsé¬gével az olvasónak garantálhatóan si¬kerül¬het saját készítményét „meg¬alkotnia”. 

 A könyvben található száz recept többnyire klasszikus ágyas pálinkákra és likőrökre, de ritkaság-számba menő különlegességekre is vo¬nat¬kozik.

 A receptek ízhatásuk szempontjából széles skálán mozognak, mely skála az almapálinkától és 

a bükkfalevéllikőrtől kezdve a cickafarkpezsgőn és a bodzaboron át a gyermekláncfűlikőrig és a cirbolyafenyő-pá¬lin¬káig terjed. Ennek megfelelően a végtermék fanyar, gyümölcsös és édes ízhatású lehet. De megemlíthetjük az üvegben növekvő-érő vilmoskörtét, a zölddiót, sőt az olyan gyógy- és fűszernövényeket, mint a borsmenta, az útifű és a kömény, melyek alkoholos áztatásával módfelett ízletes likőrök készíthetők.

 A tartalomból:

  • ágyas pálinkák és likőrök
  • ágyas pálinkák készítése: eszközök,
  • készülékek, ízesítendő alkoholok, ízesítőül szánt gyümölcsök, cukrozás, fűszerezés, szűrés, tárolás
  • borkészítési útmutató
  • pezsgő- vagy habzóbor-készítési útmutató
  • receptgyűjtemény, amely az aszatpálinkától a szilvalikőrig és az olyan klasszikus készítményekig terjed, mint a konyakos tojáslikőr, a kávélikőr, a narancslikőr vagy a sörlikő