Menü
Kosár

Bodza pálinka

Bodza pálinka. Egy igazi bodza pálinka két alapvető komponensből tevődik össze, az egyik a bodza virága, a másik pedig az augusztus környékén beérő bodzabogyó. Ezen megfontolást követve gondos előkészületeket igényel a bodza pálinka készítése, ugyanis a folyamat már bodza virágzásakor indul.  A bodza pálinka készítése során, a május-június környékén begyűjtött bodzavirágokat  vegyük elő, és áztassuk az alappárlatba azért, hogy a jellegzetes bodza ízt a virág kellemes aromái felfrissítsék, és sokkal előkelőbbé varázsolják az alappárlat (csak bogyó) karakterét.  A bodzábóll készített pálinkában csokoládéra emlékeztető illatkomponensek vegyülnek izgalmas, lekváros enyhén virágos beütésű gyümölcsösséggel. A bodza pálinka alapanyagának feldolgozása során az ernyős terméseket a szőlővel azonos módon lebogyózzuk és összezúzzuk, ezen felül pedig ki is magozzuk, hogy a magból adódó zöldes, vegetális jegyek ne zavarják meg a bodza pálinka gyümölcsösségét. A bodza bogyójából készült pálinka egy fás-füves-erdei zamatú, egyedi párlat.

A vadbodza pálinka Intenzív, harsány, rendkívül fűszeres. Mély, végtelen sötétségbe elragadó ösvény, mely a bodzavirág bódító erejével csábítja fogyasztóját. Ízében fanyar, vad, kemény, de nem bántóan.

Bodza pálinka

Alig hihető, de 4 centiliter pálinka elkészítéséhez 1,6 kilogramm bodzagyümölcsöt kell feldolgozni. Ahhoz, hogy e párlat igazi hatása érvényesüljön, a cefrébe több puttony napon szárított virágot is bele kell főzni…Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült bodzapáli..
5.390 Ft
Nettó ár:4.244 Ft
A bodza bogyójából készült, fás-füves-erdei zamatú, egyedi pálinka...
6.850 Ft
Nettó ár:5.394 Ft
A szelídbodzából készített pálinkában csokoládéra emlékeztető illatkomponensek vegyülnek izgalmas, lekváros enyhén virágos beütésű gyümölcsösséggel. A bodza feldolgozása során az ernyős terméseket a szőlővel azonos módon lebogyózzuk és összezúzzuk, ezen felül pedig ki is magozzuk, hogy a magból adód..
7.390 Ft
Nettó ár:5.819 Ft
Intenzív, harsány, rendkívül fűszeres. Mély, végtelen sötétségbe elragadó ösvény, mely a bodzavirág bódító erejével csábítja fogyasztóját. Ízében fanyar, vad, kemény, de nem bántóan. Testes, hosszú, kellemes. Nagy nyomással tör a garatra, majd innen settenkedik elő az édeskés bodzavirág benyomás a f..
8.740 Ft
Nettó ár:6.882 Ft
A bodzáról általában a mézédes bodzaszörp jut eszünkbe, és máris látjuk magunk előtt a fehér virágoktól roskadozó bodza bokrokat. A bodza főként erdőszéleken megtalálható, de napjainkban már egyre több helyen termesztik is. Sokoldalúan hasznosítható növény. A virágból főzzük a szörpöt, a gyümölcsből..
9.810 Ft
Nettó ár:7.724 Ft
Tételek: 1 - 6 / 6 (1 oldal)
Szeszesital fogyasztását 18 éven aluliaknak nem ajánljuk és őket kiszolgálni nem tudjuk. A webhelyen cookie-kat használunk az oldal megfelelő működése érdekében. További részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.