Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webáruházunknak , figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat,amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal. A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

Szolgáltató adatai:

A szolgáltató neve: Johanna kft.

A szolgáltató székhelye:  Lajosmizse Dózsa Gy. u. 158

Levelezési cím: info@palinka.hu

Cégjegyzékszám:  03-09-101005

Adószám:  10651896-2-03

Telefonszám:  06308218382

Tárhely szolgáltató adatai:

Cég neve :  ELIN.hu Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft.

Levelezési cím:  9024 Győr, Déry Tibor u. 11. 2/4

E-mail:  info@elin.hu

Cégjegyzék szám:  08-09-016359

Bankszámla szám:  10702019-47499405-51100005

Adószám:  14315754-2-08

Alapvető rendelkezések:

1.1 A jelent Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2011. évi CVII. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

1.2  Hatály, az ÁSZF módosítása

1.3 A webshop, mint szerzői jogi mű szerzői jogi védelme, erre figyelemhívás.

1.4 Rendelkezésre állás

Adatkezelési szabályok:

1.5 Adatvédelmi tájékoztató az alábbi linken elérhető: http://palinka.hu/adatvedelmi-tajekoztato

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

1.6 Az Eladó a www.palinka.hu  weboldalon megtalálható webáruházban teszi közzé megrendelhető termékeit, és azoknak a megrendelés idején érvényes árát.

A www.palinka.hu webáruházban történő vásárlás elektronikus úton is lehetséges és az üzletben személyesen is átvehető a megrendelt termék, a jelen Általános szerződési Feltételekben meghatározott módon és feltételek szerint. A www.palinka.hu webáruházban való rendelés leadásához a vásárlónak nem kötelező regisztrálnia.

1.7 A webshopban Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékről fotót jelenít meg. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságtól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek.

1.8 Amennyiben akciós ár került bevezetésre, Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja a Felhasználókat az akció időtartamáról.

Rendelés menete

1.9 Webáruházunkban a termékeket kategóriákba sorolva tüntetjük fel. A megrendelni kívánt termék, termék adatlapjának megjelenítéséhez a termékképére kell kattintani. A termék adatlapon kiválasztható a megvásárolni kívánt termék mennyisége. Ezután a "Kosárba tesz" gombra kattintva a termék a Vásárló kosarába kerül. A kosár tartalmának ellenőrzésére bármikor lehetősége van a Vásárlónak, a kosár tartalma gombra kattintva.  Itt a Vásárlónak lehetősége van a megrendelni kívánt mennyiség módosítására, valamint a termék törlésére. A Vásárló a vásárlás folytatása gombra kattintva tovább folytathatja a vásárlást, a ”fizetés” gombra kattintva pedig befejezheti megrendelését.  A fizetés gomb megnyomása után az egyoldalas rendelési oldalt látja a Vásárló, ahol lehetősége van regisztrált vásárlóként bejelentkeznie, vagy ha még nem regisztrált Vásárló, regisztrálhat. Amennyiben nem szeretne bejelentkezni vagy regisztrálni, választhatja a ”VENDÉG”opciót, mivel az oldal regisztráció nélküli vásárlást is biztosít .  Első lépésként a ”Számlázási cím”-et látja a Vásárló, ahol személyes adatait valamint címet kell megadnia.  Második lépésben kiválaszthatja a szállítási módot. Szállítási módok a következők lehetnek: Házhoz szállítás futárszolgálattal vagy személyes átvétel az üzletben. A harmadik lépésben a fizetési mód kiválasztására van lehetőség.  Fizetési módok lehetnek:  Utánvétel, Banki átutalás, PayPal , Fizetés az üzletben. Az utolsó pontban a vásárló a fizetendő végösszeget tekintheti meg, a kiválasztott szállítási mód díját beleszámítva, itt még lehetősége van a vásárlónak a termék mennyiségét módosítani illetve írhat megjegyzést a rendeléshez. A  ”Megrendelés elküldése” gombra kattintva véglegesítheti a vásárlást.

1.10 A szolgáltató webáruház köteles az igénybe vevő megrendelésének megérkezését az igénybe vevő felé elektronikus úton haladéktalanul visszaigazolni. Amennyibe e visszaigazolás az igénybe vevő megrendelésének elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legkésőbb 48 órán belül az igénybe vevőhöz nem érkezik meg, az igénybe vevő mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződés kötelezettsége alól. Megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő a szolgáltatóhoz illetve az igénybe vevőhöz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik. A fenti  szabályoktól eltérhetnek a felek, ha ebben megállapodnak.

A megrendelés feldolgozása és teljesítés

1.11 A rendelés feldolgozása 24 órán belül megtörténik

1.12 Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 2 munkanapon belül. Ha Szolgáltató és Felhasználó a teljesítés időpontjában nem állapodtak meg, Szolgáltató Felhasználó felszólításában meghatározott időpontban vagy időn belül, felszólítás hiányában legkésőbb a megrendelésnek Szolgáltatóhoz való megérkezésétől számított harminc napon belül köteles a szerződés szerinti teljesítésre

1.13 Ha Szolgáltató a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, köteles erről Felhasználót haladéktalanuk értesíteni, valamit Felhasználó által fizetett összeget haladéktalanul de legkésőbb harminc napon belül visszatéríteni. E kötelezettség teljesítése Szolgáltatót nem mentesíti a szerződésszegés egyéb következményei alól.

Elállás joga

1.14 A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Felhasználó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

1.15    A Vevő jogosult a megrendelést követően, de még a kiszállítást megelőzően a vásárlástól       elállni. Ezt az igényét elektronikus úton jogosult jelezni az info@palinka.hu email címen. Ebben az esetben a Vevőt semmilyen költség nem terheli. Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének és az első szállítási díjnak előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani. Az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor a termékeket átvette. Ebben az esetben a Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termékek visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. (így az újbóli szállítás díját is) Az áruk visszavételének helye az Eladó üzlete. (Budapest Krúdy utca 6.) Az eladó kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású bontatlan, az eredeti számlával vagy blokkal együtt postai csomag útján, vagy személyesen visszaszolgáltatott termék esetén köteles a teljes vételárat a Vevő részére megtéríteni.

Panaszkezelés

1.16 A webshop köteles a fogyasztót tájékoztatni a székhelyéről, panaszügyintézés helyéről – ha az nem egyezik meg a forgalmazás, illetve értékesítés helyével – és az adott tevékenység, kereskedelmi forma vagy módszer sajátosságaihoz igazodó modjáról, valamit a panaszok közlése érdekében a vállalkozás vagy a vállalkozás ügyfélszolgálatának levelezési címéről és ha a panaszokat ilyen módon is fogadja – elektronikus levelezési címéről, illetve internetes címéről, telefonszámáról.

Vegyes rendelkezések

1.17 Szolgáltató és Felhasználó vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni. Felhasználó és a Szolgáltató a jelen Szabályzat hatálya alá tartozó, megegyezéssel 30(harminc) naptári nap alatt nem rendezhető esetleges jogvitákra nézve kikötik a Pesti Központi Kerületi Bíróság/Törvényszéki illetékességét