Hozzávalók:

  • 80 dkg őszibarack vagy 1,5 konzerv barack
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 0,5 dl barackpálinka
  • 3 evőkanál gesztenye méz
  • 1 csipetnyi fahéj

A habhoz:

  • 0,5 dl nagyon sűrű kávé (azonnal oldódó) (lehet koffeinmentes is)
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 ek. porcukor

Elkészítés:

A barackokat megpucoljuk, magjukat eltávolítjuk, vékony szeletekre, vagy kis kockákra vágva az egyik felét a tejjel, a tejszínnel, fahéjjal, a mézzel és a barackpálinkával, botmixerrel egyneművé mixeljük. A megmaradt szeletelt barackokat egy üvegtálba tesszük és ráöntjük a mixelt sűrű levet, jól elkeverjük és jégbe hűtjük.

Tálaláskor a tejszínt a porcukorral és a kávé felével habbá verjük. A kitálalt leves tetejére habzsákkal rózsákat nyomunk, majd a rózsákra egy-két csepp sűrű kávét cseppentünk. Végül az egészet kevés mézzel megcsurgatjuk.