Palinka.hu - Blog - Minden ami pálinka
A Palinka.hu-n prémium pálinkáink megvásárlása mellett, folyamatosan frissülő cikkeinkben értesülhet az éppen aktuális pálinkával kapcsolatos hírekről, érdekességekről, pálinkaversenyekről, pálinkakóstolókról és egyéb eseményekről!
Kedvencem a birs pálinka!
A birs pálinkakészítés szempontjából a legértékesebb és egyben a legkörülményesebb feldolgozást igénylő gyümölcsök egyike.
TovábbMéz + Pálinka = Mézes Likőr
Amikor a pálinkához mézet teszünk, onnantól már nem hívhatjuk pálinkának.
TovábbÁgyas pálinka
Szigorúan véve az a pálinka nevezhető ágyas pálinkának, amelyet a pálinka gyümölcsével azonos gyümölcsön érleltek minimum 3 hónapig.
TovábbSzilvapálinka - Mi kell egy jó szilvapálinkához?
Az egyik neves főzde főzőmesterével pénteken este egy szilvapálinka mellett beszélgettünk a szilváról és a szilvapálinkáról.
TovábbBarackpálinka - egy palack barack!
A legtöbb pálinka az országban a barackból készül és fogy, emellett a Gönci- és a Kecskeméti barackpálinkánk földrajzi eredetvédettséget..
TovábbA törkölypálinka és a szőlő pálinka
Most beszéljünk arról, amiben mi magyarok oly jók és világhírűek vagyunk! Beszéljünk a borászatról, a szőlőről és a törkölypálinkáról!
TovábbKőszegen főztek először pálinkát
Gyulán, az egyik pálinkamanufaktúra mesterétől hallottam először arról, hogy az országban a kőszegi vár volt az egyik első hely, ahol párlatot
TovábbMegegyeztek a lovagrendek: az erdélyi párlat is lehet pálinka
A Magyar Pálinka Lovagrend megállapodott az erdélyivel arról, hogy a köznapi szóhasználatban használható legyen a pálinka megnevezés
TovábbA bodza pálinka az legyen tisztán bodzából!
Akik már készítettek bodzából pálinkát, azok tudják, hogy mivel jár. A feldolgozás során a helyiség, sőt a hátunk közepe is fekete lesz
TovábbCefre készítés
Gyümölcs, daráló, élesztő, tápsó, pektinbontó és a savak – gondolataim a cefre készítéséről
TovábbDiópálinka és mák pálinka. Hogy is van ez?
Diópálinka és mák pálinka. Hogy is van ez? Az ünnepek közeledtével sokszor megfordul a fejemben
TovábbA bodza pálinka készítése
A bodza pálinka készítés titkainak feltárása előtt, talán ismerkedjünk meg először magával a növénnyel.
TovábbDiópálinka készítése
Zöld dió pálinka. A felaprított diót és az alapanyagokat elfelezzük, az üvegekbe töltjük, és jól elkeverjük.
TovábbSzilvapálinkás Brownie Torta
Nagyobb darabokra vágtam a szilvát, és pálinkában felfőztem. Összeolvasztottam a vajat csokoládéval, belekevertem a lisztet és cukrot.
TovábbA pálinka olyan egyedi termék, amely szemünk láttára fejlődik
Az idei országkóstolón minden idők legnagyobb tételszámából, 382-féle pálinkából válogathattak a verseny bírálói.
TovábbNem csak pálinkának jó! A szilváról bővebben.
A szilva sokoldalúan felhasználható alapanyag a konyhában. Készíthetünk belőle lekvárokat, süteményeket, mártásokat, szószokat és pálinkát is.
Tovább