Menü
Kosár

Plantation XO 20th Anniversary Rum (40% 0,7L)

Plantation XO 20th Anniversary Rum (40% 0,7L)
Plantation XO 20th Anniversary Rum (40% 0,7L)
Plantation XO 20th Anniversary Rum (40% 0,7L)
Plantation XO 20th Anniversary Rum (40% 0,7L)
Plantation XO 20th Anniversary Rum (40% 0,7L)
  • Gyártó: Plantation
  • Származási hely: Barbados
  • Ital típus: Dark rum
  • Alapanyag: Cukornádmelasz
  • Érlelési idő: 15 év
  • Hordó típusa: Ex-Whisky hordó, Ex-Bourbon
  • Űrtartalom: 0,7L
  • Alkoholtartalom: 40%

Illat: Kitűnő virágos-gyümölcsös kezdés, intenzív pillecukros illatok, majd később elkezdenek kialakulni a vaníliás, kakaós, tejcsokis hatások. A nádcukor egzotikus illata, tölgyes vanília, pörkölt kókuszdió.

Íz: A belépő fahéjszerű és gyengéden édes, a cukros-melaszos íz nagyon gyengéden van jelen. Fűszeres-gyömbéres keksz, rumos csokoládé, cukros sütik.

Lecsengés: Közepesen hosszú, ízletes, kiegyensúlyozottan édes.

A Plantation XO 20th Anniversary 12 és 20 év közötti barbadosi rumokból lett megalkotva. Az alap, barbadosi érlelés után (8-10 év), további 2-10 évet pihentették Franciaországban, több különböző hordóban (új készítésű fehértölgy, bourbon és Ferrand konyakos). A házasítás szintén a Ferrand központi birtokán (Château de Bonbonnet) történik, az eredmény egy egészen kerek és krémes rum, amely csodálatos mahagóni színnel rendelkezik.

A Cognac Ferrand régóta otthonosan mozog a Karib-térségben, mivel olyan hordókat ad el a lepárlóknak, amelyekben előtte konyak volt. A cég vezetőjének, Alexandre Gabrielnek így lehetősége nyílt olyan ritka és öreg rumokat is megkóstolni, amelyek vagy a pince mesterek saját készletéhez tartoztak, vagy a standard rumok karakterének kialakításához, ízesítésére szolgáltak. Így történt, hogy a Ferrand a ritka évjáratos rumok palackozása és kiadása mellett döntött. És így született meg a Plantation rum márka is, amely ma már több féle vintage rumot, valamint kevert rumot ad ki. Mindegyik kiadás tökéletesen bemutatja származási területének terroir-ját. A Plantation rumok egyedi, kétszeres érlelési eljáráson mennek keresztül. Ennek során először készítési helyén érlelik őket, rendszerint fiatal bourbon hordókban, majd Franciaországban a Ferrand birtokon kisméretű hordókba áttöltve tovább pihentetik a párlatokat. Ezt a 18-19. században elterjedt érlelési technikát elevenítette fel Alexandre Gabriel. A párás, meleg klíma a gazdag, lédús aromákat alapozza meg, a francia hordós utóérlelés pedig eleganciát, kifinomultságot, kerekséget szolgáltat ezeknek a rumoknak.
Plantation XO 20th Anniversary Rum (40% 0,7L)

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
Rossz
16.950 Ft
Nettó ár: 13.346 Ft
  • Raktár: Raktáron
Címkék: rum
Szeszesital fogyasztását 18 éven aluliaknak nem ajánljuk és őket kiszolgálni nem tudjuk. A webhelyen cookie-kat használunk az oldal megfelelő működése érdekében. További részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.