Menü
Kosár

Törkölypálinka

Törkölypálinka. Szerencsére a szőlő cukortartalma magas, ugyanakkor szinte az összes szőlőfajtánk külön-külön is megér egy misét, ezért a sokszínű magyar borvidék borászai mellett a pálinkás társadalom is előszeretettel használja mind a szőlő bogyóját, mind a törkölyét, mind a seprőét, vagy akár a bort is pálinka alapanyagként.

Nos, az egyik legősibb pálinkánkat is a bornak köszönhetjük, ugyanis, ha jól tudom, a törkölypálinka volt az első a pálinkáink közül, ő a rangidős. Hazánkban sok-sok igen különleges törkölypálinka elérhető, sőt, a Pannonhalmi törkölypálinka az egyik eredetvédett pálinkánk az eredetvédett gyümölcspálinkáink mellett.  Kifejezetten törkölypálinka főzésére kialakított üstöt legelőször Abaújszántón, a Szóráth pálinkafőzdében láttam, ahol a törkölycefre lefőzését követően az üst fenekét felnyitva eresztik le a mellékterméket. 

A törkölypálinka sokáig kényeztet édes illatával. Telt diós, de egyben mazsolás és olajos karaktere komoly reneszánsz előtt áll. A hordóban töltött 3‒6 hónap pedig arra predesztinálja, hogy az Itáliában méltán híres Grappa versenytársa legyen. Az eperfahordó itt is lágyít a markáns ízeken, savakon. Szájba véve telt és komplex, a fajta virágosságát a citrusok kellemes fanyarsága kíséri. Fiatalos, lendületes törkölypálinka, igazi nyári ital.


Törkölypálinka

Brill Cserszegi Fűszeres Törkölypálinka (40% 0.35L) Brill Cserszegi Fűszeres Törkölypálinka (40% 0.35L)
-7 %
A pálinka viszonylag sok musttal és némi seprővel készült. Színe áttetsző. Illatában finom gyümölcsösség, a fajtára jellemző fűszeresség, melyet citrusos (lime) és gyógynövényes jegyek egészítenek ki piciny élesztős felhanggal. Szájba véve telt és komplex, a fajta virágosságát a citrusok kellemes fa..
6.790 Ft 7.300 Ft
Nettó ár:5.346 Ft
Fűszeres, tokaji muskotályra jellemző üde jegyek ötvöződnek a törköly mély íz világával. Az egyik legelegánsabb és illatosabb alapanyagból készült különlegesség...
7.890 Ft
Nettó ár:6.213 Ft
A „Szivarpálinka” a Royal Tokaj borászat aszútörkölyének lepárlása és markáns fahordós (aszús hordós) érlelése után kerül palackba. A legutóbbi évjárat sem okoz csalódást azoknak, akik élvezettel kortyolgatták az érlelt Aszútörköly pálinkát: ismét igyekeztünk egy olyan karakteres, testes pálinkát ké..
10.190 Ft
Nettó ár:8.024 Ft
A törköly sokáig kényeztet édes illatával. Telt diós, de egyben mazsolás és olajos karaktere komoly reneszánsz előtt áll. A hordóban töltött 3‒6 hónap pedig arra predesztinálja, hogy az Itáliában méltán híres Grappa versenytársa legyen. Az eperfahordó itt is lágyít a markáns ízeken, savakon.DÍJAK:20..
7.990 Ft
Nettó ár:6.291 Ft
Tételek: 1 - 4 / 4 (1 oldal)
Szeszesital fogyasztását 18 éven aluliaknak nem ajánljuk és őket kiszolgálni nem tudjuk. A webhelyen cookie-kat használunk az oldal megfelelő működése érdekében. További részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.